Τετάρτη, Αυγούστου 18

Το Θηρίο Επέστρεψε...


Στα πλαίσια της 15ης studio κυκλοφορίας των Iron Maiden με τίτλο "The Final Frontier", που κυκλοφορεί εδώ και μερικές μέρες, θα ήθελα να σας παρουσιάσω ένα τραγούδι - ορόσημο για την καριέρα τους, το οποίο έδωσε το όνομά του στον ομώνυμο δίσκο που κυκλοφόρησε το 1984. Γραμμένο από τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Bruce Dickinson, μιλάει για έναν Φαραώ, ο οποίος πιστεύει και ο ίδιος πως είναι θεός και αρνείται να είναι σκλάβος της δύναμης του θανάτου, με την οποία η ζωή του τον φέρνει τελικά αντιμέτωπο...
Η εκτέλεση αυτή είναι ζωντανή στα πλαίσια της περιοδείας που έκαναν το 2008, όπου έπαιξαν τις μεγάλες επιτυχίες της 80's εποχής τους.
Πιστεύω πως ο τρόπος που το τραγούδι αυτό αγγίζει τη θεματολογία ζωής και θανάτου μέσα από την στιχουργική υπερβολή αλλά και την μουσική ιδιαιτερότητά του αξίζει και θα ήθελα να δω σχόλια, ακόμη και αρνητικά.

Σας καληνυχτίζω και το αφιερώνω σε όσους αρνούνται να είναι σκλάβοι της δύναμης του θανάτου...







Bruce Dickinson - 1984

1 σχόλιο:

  1. Σιγουρα ολοι αρνουμαστε να ειμαστε σκλαβοι του Θανατου.Ομως πως γινεται αυτο;Mε εξαγορα;Mε πουλημα στον οποιονδηποτε καλοθελητη την ψυχη μας για την αιωνιοτητα;Δεν ξερω τι πρεπει να γινει και ποτε ,για να προλαβω το μοιραιο.Η φθανοντας στο επιμαχο σημειο ,θελομε να το ξεπερασουμε για να βρεθουμε απεναντι.Παντως μεχρι τοτε και για εκφοβισμο δηλαδη,ας επιστρατευσουμε τους Iron Maiden .Heavy Metal κατασταση .Μπορει να παρει ποδι.
    Καλη σου μερα εστω και καθυστερημενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή